För dig som studerar datavetenskap

Att studera datavetenskap är något som kan kosta mycket pengar. Inte bara för att det gäller att hela tiden hänga med i den senaste utvecklingen, utan också för att litteraturen i sig är relativt dyr.

Många gånger finns det olika rabatter i bokaffärerna inför kursstart och många har ständigt lägre priser för studerande. Men trots det brukar det alltid löna sig att handla online.

När du handlar din litteratur online finns också möjligheten att köpa digitala kopior som du får tillgång till direkt. Att bära hem böcker kan vara tungt och fraktkostnaden känns nästan lika hög för att skicka böcker, som vad böckerna själva kostar.

Digital kurslitteratur är inget nytt

Det har funnits digitala uppslagsverk och digitala läromedel tillgängligt under de senaste 25 åren. Men det är först på senare år som det blivit mer användbart. Det har varit möjligt genom att läs- och surfplattor nu för tiden finns i mer eller mindre varenda portfölj. Det är även enklare att hitta den programvara som är nödvändig för att läsa materialet.

Tidigare var det inte lika enkelt när du var tvungen att sitta hemma vid din stationära dator med en uppkoppling mot internet via ett modem.

Comments are closed.